Twee villa's

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee villa's

Beschrijving

Twee sterk gelijkende villa's, waarschijnlijk gelijktijdig gebouwd begin 20ste eeuw. Ieder in een afzonderlijke tuin met verschillend uitgewerkte ijzeren afsluiting. Tweekleurige bakstenen woningen met eclectische inslag. Hoofdvolume van twee bouwlagen onder schilddak (leien). Dezelfde opvallende bouwkarakteristieken met rechts een breed uitspringend vensterrisaliet uitlopend in een punttop met brede dakoverstek op verzorgd houten schoorwerk, links een aangebouwde vierkante toren met spits en daklijst op houten consolenrij, een afgesloten terras met steektrap tegenover de deur. Verschillen in de detailuitwerking onder meer nummer 162 met een houten erker links naast de deur.

Auteurs: Verbeeck, Mieke