Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis met voortuin; geschilderd opschrift "ANNO 1893" op de bovenhoeken van de voorgevel. Onderkelderd dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (roofing), voorzien van een oeil-de-boeuf aan weerszij van het centrale dakvenster. Hardstenen lijstgevel met gewitte muurvelden in de zijtravee. Geblokte hoekpilasters aanzettend op de sokkel met lijstwerk. Borstwering met spiegels en balusters. Rechthoekige vensters in geprofileerde omlijstingen. Uitspringend deurrisaliet met balkon rustend op twee zuilen van de deurportiek. Architraaflijst, fries versierd met panelen en een gekorniste houten kroonlijst op klossen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke