Architectenwoning Isidore Langerock

Beschrijving

Voormalig woonhuis van architect I. Langerock, naar eigen ontwerp gebouwd in 1890 (zie jaarsteen boven de sokkel rechts). Heden woonhuis van het tuinbouwbedrijf Langerock. Bakstenen villa in neotraditionele stijl achter voortuintje met lage bakstenen afsluiting. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën, onder zadeldak (leien, nok parallel aan de straat) met rechts zijtrapgevel. Verzorgd metselwerk met geglazuurde baksteen: decoratieve horizontale banden en ruitmotieven in de boogvelden. Natuurstenen vensterkruisen en dorpels. Centrale deurportiek onder balkon en tussen een breed uitspringend vensterrisaliet links en een slanke vierkante toren rechts. Deur met bovenlicht en smalle zijlichten achter een verhoogde en op consoles aanzettende korfboog. Toegangstrap en terrassen met ijzeren leuningen. Trapgeveltop van het vensterrisaliet met ijzeren bekroning; afgeknotte ingesnoerde leien torenspits met houten vorstkam.

Auteurs: Verbeeck, Mieke