Twee gekoppelde burgerhuizen

Beschrijving

Twee achterin gelegen, gekoppelde enkelhuizen met spiegelbeeldschema daterend van circa 1900; twee traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat). Rode bakstenen lijstgevel geleed door horizontale banden en bogen van gele baksteen. Verschillende boogvormige muuropeningen met door metselwerk geaccentueerde bogen. Smallere deurtravee op de hoeken, eindigend op een puntvormig dakvenster en met het onderstaande venster in een zelfde spaarveld ingeschreven. Panelen met geometrische motieven in sgraffito onder de houten kroonlijst.

Auteurs: Verbeeck, Mieke