Ensemble van burgerhuizen

Beschrijving

Ensemble van twee rijhuizen aan weerszij van een overbouwde doorgang, met voorgevel in neoclassicistische stijl. Enkelhuizen van twee bouwlagen en drie traveeën onder pseudomansardedak (leien en pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met imitatiebanden en rechthoekige muuropeningen. Bovenvensters in geprofileerde omlijstingen op arduinen cordon. Licht uitspringend middenrisaliet met rechthoekige poort, omlijste bovenvensters tussen pseudopilasters en eindigend op een gebogen fronton met omlijste oculus.

Auteurs: Verbeeck, Mieke