Villa Beau Séjour

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Beau Séjour

Beschrijving

Aan de straat gebouwde neoclassicistische villa zogenaamd "Beau Séjour". Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen op een plint in imitatiebreuksteen en begrensd door hoekpilasters. Rechthoekige muuropeningen: vensters in vlakke omlijstingen en op doorgetrokken vensterbanken. Deurrisaliet met balkon op rolwerkconsoles en voorzien van een fraaie ijzeren leuning. Brede, gewitte en getande houten kroonlijst op gekoppelde modillons versierd met maskerkopje en bekroond met een gebogen fronton boven de deurtravee. Beraapte linker zijgevel. Rechts lagere bijbouw van twee bouwlagen en één travee: gecementeerde stompe puntgevel onder een dakoverstek versierd met gewitte en geajoureerde houten daklijst op houten consoles.

Auteurs: Verbeeck, Mieke