• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaande woning van twee bouwlagen, onder zadeldak (leien), uit de tweede helft van de 19de eeuw waarvan de voorgevel volgens archiefstukken van 1931 werd aangepast. Huisnaam Scaldis verwerkt in het ijzeren hekje van de voortuin. Gecementeerde lijstgevel met art-deco-inslag. Typisch zijn het klokvormig dakvenster, de vormgeving van de buisleuning van het balkon, de gekleurde glas-in-loodramen met geometrische motieven, de getrapte rechtstanden op de benedenverdieping en het decoratieve ijzerwerk van de beglaasde deurlichten in de rechter bijgevoegde deurtravee.

• Gemeentearchief Melle, Bouwvergunningen, bundel 1913-1937.

Auteurs: Verbeeck, Mieke