Burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie woonhuizen

Beschrijving

Een weinig achterin gelegen gebouw van twee verdiepingen en zes traveeën, heden bestaande uit drie enkelhuizen, voorheen uit slechts twee woningen, onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), waarschijnlijk uit de eerste helft van de 19de eeuw. Brede verankerde bepleisterde en wilgeschilderde lijstgevel op een plint in imitatiebreuksteen. Nummer 28 en 30 met hoge rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijstingen met hardstenen lekdrempel en een hardstenen deuromlijsting met kwartholprofiel en bovenlicht met uitgespaarde bovenhoeken. Voorts in de loop van de 20ste eeuw gewijzigde muuropeningen. Geprofileerde architraaflijst en brede vlakke fries onder de gootlijst. Rechts ijzeren toegangshek tussen gemetste hekpijlers naar de aanhorigheden op het achtererf.

Auteurs: Verbeeck, Mieke