Herenhuis in een ommuurde tuin rechts palend aan de Pontstraat en met achterliggende moestuin palend aan de Schelde, waarschijnlijk een vroegere buitenplaats, naar verluidt vroeger zogenaamd "Scheldezicht". Dubbelhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën, onder zadeldak (kunstleien), uit de tweede helft van de 18de eeuw met gevelaanpassingen uit de tweede helft van de 19de eeuw. Twee gelijkaardige verankerde lijstgevels begrensd door bepleisterde imitatiehoekkettingen en op bepleisterde plint. Voorgevel met witgeschilderde bepleistering; achtergevel vroeger met zwarte gevel beraping uitgespaard tot spiegels op de borstwering, heden vlak gecementeerd. Rechthoekige vensters met hardstenen lekdrempel, vlak bepleisterde omlijstingen op de benedenverdieping, geriemd en met stucsluitsteen voor de bovenvensters. Houtwerk vervangen in de 20ste eeuw. Brede spiegelboogvormige vleugeldeur met bovenlicht gevat in een geschilderde rechthoekige hardstenen omlijsting op neuten; geprofileerd spiegelboogvormig beloop en een rechte kroonlijst. Hoofdgestel met gelede bepleisterde architraaflijst en een houten kroonlijst op klossen met dropmotief. Tegen beide zijgevels aangebouwd vroeger koetshuis onder lessenaarsdak met een gedichte of deels gedichte korfboogpoort in de halve puntgevel.
Tussen het gevelbrede ijzeren hekwerk met trek in de omheiningsmuur tegenover de achtergevel, en de Schelde-oever zijdelings ingeplant bakstenen bijgebouw met zadeldak en gedichte korfboogpoorten in de hoge verankerde lijstgevel.
Wegkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw geïncorporeerd in de bakstenen omheiningsmuur en gelegen op de hoek Pontstraat. Bakstenen kapel met zadeldak (Vlaamse pannen), met in 1950 vernieuwd interieur en voorgevel. Sluitsteen van spitsboog met jaartallen 1775 (oprichting kapel ?) en 1950. Oude zijgevels met bepleisterd hoofdgestel en een oculus in de achtergevel. Wit Onze-Lieve-Vrouwebeeldje op sokkel.