erfgoedobject

Klooster van de zusters Sint-Vincentius van Deftinge en lagere school

bouwkundig element
ID
36306
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36306

Juridische gevolgen

Beschrijving

Klooster van de zusters van Sint-Vincentius van Deftinge en lagere school gesticht in 1904. Heden afhangend van het Sint-Franciskusinstituut met hoofdzetel te Melle. Zijdelings aan de straat palend bakstenen dorpsschooltje van één bouwlaag waarin oorspronkelijk drie klassen, later uitgebreid. Rechts ernaast: in 1926 bijgevoegd neogotisch kloosterhuis ter vervanging van het boerenhuis dat aanvankelijk door de kloosterzusters werd betrokken. Bakstenen dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën met Heilig Vincentiusbeeld in de gevelnis boven de deur en ijzeren kruis op de top van het dakvenster links.

  • DE MEULEMEESTER C., De Congregatie van de Zusters van St. Vincentius te Deftinge, Leuven, 1952, p. 181, 211.

Bron     : Bogaert C. & Verbeeck M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Klooster van de zusters Sint-Vincentius van Deftinge en lagere school [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36306 (Geraadpleegd op )