erfgoedobject

Hoeve van het semi-gesloten type

bouwkundig element
ID
36326
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36326

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve van het semi-gesloten type, in kern minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, licht aangepast onder meer in de loop van de 20ste eeuw. Ten westen zijdelings aan de straat palend L-vormig boerenhuis met noordelijke erfgevel. Erftoegang tussen twee vierkante bakstenen hekpijlers naast verlaagde muur. Witgekalkt bakstenen huis van vijf traveeën en haakse bijbouw met afgeschuinde buitenhoek, van één bouwlaag onder pannen zadeldaken. Noordgevel met kleine vensters en lage steekboogdeur in een platte bepleisterde omlijsting en samen met de pomp onder een pannen afdak. Lage steekboogdeur en hogere getoogde vensters met luiken en sponning in de zuidgevel. Twee vensters met luiken en twee kleinere met vensterkorf aan de straatzijde. Topanker met hartmotief op de schuine zijpuntgevel ten noorden.


Bron     : Bogaert C. & Verbeeck M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1989


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve van het semi-gesloten type [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36326 (Geraadpleegd op 05-03-2021)