Beschrijving

Voormalige hoeve met losse bestanddelen. Haaks op de straat ingeplant boerenhuis met zuidelijk georiënteerde voorgevel, uit de tweede helft van de 18de eeuw. Eén bouwlaag en zes traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde en witgekalkte bakstenen lijstgevel op gepikte plint. Muurvlechtingen zichtbaar in de rechter zijpuntgevel. Hoge steekboogvensters met sponning, luiken, bepleisterde rechthoekige omlijsting en hardstenen lekdrempel. Linkse venster recent aangepast tot deur. Lage korfboogdeur in een roodgeschilderde omlijsting met imitatievoegen, vlakke imposten en gebogen druiplijst met sleutel. Geprofileerde en bepleisterde daklijst met nieuwe hanggoot.

Links aansluitende bakstenen bijbouw met golfplaten zadeldak. Ten zuidwesten: rechthoekige bakstenen bedrijfsgebouw met dwarsschuur en stallen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Afzonderlijke met klimop overgroeide aardappelkelder achter de woning. Ten noordoosten: bakstenen bakhuisje van het samengestelde type met korfboogdeur in met klimop begroeide voorpuntgevel.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke