Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans

Beschrijving

Moderne driebeukige kerk met noordelijke toren (voorgevel) gebouwd in 1954 naar ontwerp van architect J. Loontjens. Vrij strak en geometriserend gebouw van gele baksteen onder leien zadeldaken, met reminiscenties aan de gotische kerkbouw. Zware vierkante toren met korte, groene koperen spits. Grote sculptuur van Onze-Lieve-Vrouw met Kind door O. Sinia boven het portaal van de toren.

Bakstenen interieur met houten heiligenbeelden van O. Sinia en F. Tinel.

• VANDENBUSSCHE VAN DEN KERKHOVE C., Fotorepertorium van het meubilair van de Belgische bedehuizen, Provincie Oost-Vlaanderen, Kanton Gent VI, Brussel, 1979, p. 40.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke