• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve bestaand uit een naar het zuiden georiënteerd boerenhuis en in L-vorm aansluitende bedrijfsgebouwen. Laag boerenhuis van één bouwlaag en heden zeven traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen), waarschijnlijk opklimmend tot de 18de eeuw. Gerenoveerde erfgevel: nu gecementeerd en met vernieuwde ramen. Oorspronkelijke lage getoogde deur in een gewitte bakstenen omlijsting. Getrapte daklijst met hanggoot. Diverse lage bijbouwen achteraan (stallen, achterkeuken) onder verspringend verlengd achterdakschild. Gewitte bakstenen zijgevel en achterkant van de woning. Bewaarde houten zoldering met versierde moerbalk. Rechts aangebouwde stal en wagenhuis met gewitte erfgevel. Daarnaast: hoog bakstenen bedrijfsgebouw (stallen, dwarsschuur en wagenhuis) onder pannen zadeldak.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke