Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve van het semi-gesloten type, bereikbaar via een pad naast de gedeeltelijk omhaagde moestuin. Hoevegebouwen in U-vorm geschikt rondom een verzorgd voorerf met pomp.

Zuidoostelijk georiënteerd boerenhuis van zes traveeën, gedeeltelijk met anderhalve bouwlaag en voorts één bouwlaag, onder steil zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen), waarschijnlijk opklimmend tot de 18de eeuw met 19de-eeuwse aanpassingen. Verankerde en gewitte bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint. Rechthoekige vensters met luiken en hardstenen lekdrempel. Een klein vierkant venster onder de geprofileerde daklijst boven de lage rechthoekige deur. Ten noordoosten aanleunende lagere dwarsschuur met gewitte bakstenen erfgevel en zadeldak (Vlaamse pannen). Rechts haakse stalvleugel uit de 20ste eeuw met dak van golfplaten. Tegen de gecementeerde linker zijpuntgevel van het boerenhuis aanleunende kleine stallen met lessenaarsdak en hondenren.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke