Villa des Lauriers

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa des Lauriers

Beschrijving

Volgens opschrift gevelsteen "Villa des Lauriers", woning van de voormalige bloemisterij De Cock. Beboomde tuin met een afsluiting van ijzeren hekwerk tussen gemetste bak- en natuurstenen pijlers. Onderkelderde villa van twee bouwlagen en zes traveeƫn, onder een hoog schilddak (leien, nok parallel aan de straat); jaartal 1898 op een gevelsteen in de achtergevel. Bak- en natuurstenen villa in neo-Vlaamserenaissance-stijl. Lijstgevel met twee registers van rechthoekige vensters met lekdrempels en druiplijst onder verdiepte boogvelden; uitgewerkte sierankers. Brede en licht uitspringende ingangstravee eindigend op een tuitvormig dakvenster; gebogen deurportiek onder een rechthoekige erker. Twee getrapte dakkapellen boven de houten kroonlijst op modillons. Linker zijgevel met uitgewerkte, deels getrapte top met gesculpteerde geveldecoratie.

Auteurs : Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke