erfgoedobject

Neerhof van Kasteel Ter Walle

bouwkundig element
ID: 36379   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36379

Juridische gevolgen

Beschrijving

Neerhof van "Kasteel Ter Walle", in 1782 met een gebouw aan de oostelijke en westelijke erfzijde; westvleugel bewaard. Eind 19de eeuw toevoeging van een landgebouw aan de zuidelijke erfzijde (heden huis met schuur). Een gekasseide toegangsweg leidt over het voorerf tot aan de brug met poort over de walgracht naar het kasteel. Twee verankerde en gewitte bakstenen vleugels met pannen zadeldak, vrij sterk gerenoveerd in de 20ste eeuw en aangepast tot woning en autobergplaats. Mogelijk nog enkele originele poorten en staldeuren met sponning in het westelijk gebouw. IJzeren toegangshek tot het erf tussen gewitte bakstenen pijlers naast de rechter zijpuntgevel van de woning.


Bron     : Bogaert C. & Verbeeck M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1989


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Neerhof van Kasteel Ter Walle [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36379 (Geraadpleegd op 15-10-2019)