Neerhof van Kasteel Ter Walle

Beschrijving

Neerhof van "Kasteel Ter Walle", in 1782 met een gebouw aan de oostelijke en westelijke erfzijde; westvleugel bewaard. Eind 19de eeuw toevoeging van een landgebouw aan de zuidelijke erfzijde (heden huis met schuur). Een gekasseide toegangsweg leidt over het voorerf tot aan de brug met poort over de walgracht naar het kasteel. Twee verankerde en gewitte bakstenen vleugels met pannen zadeldak, vrij sterk gerenoveerd in de 20ste eeuw en aangepast tot woning en autobergplaats. Mogelijk nog enkele originele poorten en staldeuren met sponning in het westelijk gebouw. IJzeren toegangshek tot het erf tussen gewitte bakstenen pijlers naast de rechter zijpuntgevel van de woning.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke