Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen op de hoek met de Jezuïetenwegel. Aan de straat ingeplante bakstenen dwarsschuur met pannen zadeldak en doorrit. Achterliggend boerenhuis met gedeeltelijk omhaagd achtererf; één bouwlaag met bijbehorende stallen, onder geknikt zadeldak (mechanische en Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), waarschijnlijk opklimmend tot de 18de eeuw. Lichtblauwgekalkte bakstenen gevels met gecementeerde plint. Vier rechthoekige vensters op hardstenen lekdrempel en met vernieuwd houtwerk. Lage steekboogdeur en hanggoot. Achtergevel afgelijnd door een getrapte daklijst en met kleinere getraliede vensters waaronder een opkamervenster met sponning en luik. Bewaarde houten zoldering met kinderbalken op moerbalken.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke