Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuizen

Beschrijving

Via een zandpad bereikbare achterin gelegen rijhuizen van twee bouwlagen, onder zadeldak (Vlaamse pannen), met in de 20ste eeuw vernieuwde voorgevel. Voorheen samen één huis vormend op een ovaalvormig omgracht erf. Nummer 22 bewaart een verankerde bakstenen zijpuntgevel met aandak, muurvlechtingen en twee getoogde zoldervensters, waarschijnlijk uit de 18de eeuw. De overwelfde kelder, sporen van een lagere steilere puntgevel met muurvlechtingen en horizontale zandstenen dorpels van een vroeger venster wijzen echter op een nog oudere kern.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

Het linkse huis (nummer 22) werd volgens een vergunning van 1995 verbouwd. Door de uitbreiding links ervan is de verankerde bakstenen zijpuntgevel, die wellicht nog uit de 18de eeuw stamde, verdwenen.

• Informatie verkregen van de gemeente (2014).
Auteurs: Jacobs, Els