erfgoedobject

Zendstation Radio Vlaanderen

bouwkundig element
ID
36411
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36411

Juridische gevolgen

Beschrijving

Zendstation Radio Vlaanderen, gebouwd circa 1930-1935 naar ontwerp van architect Geo Bontinck, heden woning. Onderkelderd L-vormig gebouw van één verdieping met ondergrondse garage. Bakstenen en betonnen constructie met plat dak in nieuwe zakelijkheid. Gecementeerde gevels op bakstenen sokkel en een uitspringende betonnen druiplijst boven de vensters die in de hoek van de L een rechthoekig deurportiek vormt. Oorspronkelijk zendstation ondergebracht in het linker gedeelte van het gebouw; aangrenzende langere woonvleugel met opeenvolgende kamers aan een laterale gang met vensters in de voorgevel. Met uitzondering van een aanbouwsel tegen de achtergevel behouden volume doch oorspronkelijke structuur verstoord door wijziging van de vensters en gedeeltelijke opvulling ervan door middel van baksteenmetselwerk.

  • Jaarboek der Sier- en Nijverheidskunsten, 1939, p. 51.

Bron     : Bogaert C. & Verbeeck M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1989


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Zendstation Radio Vlaanderen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36411 (Geraadpleegd op 08-05-2021)