Beschrijving

Kleine hoeve met losse bestanddelen en een zuidelijk georiënteerd boerenhuis met achtergevel aan de straatkant. Woning van één bouwlaag en vier traveeën met aansluitende staltravee, onder zadeldak (Vlaamse pannen), waarschijnlijk uit de tweede helft van de 18de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen erfgevel op gepikte en gecementeerde plint. Per twee gekoppelde smalle rechthoekige vensters met sponning aan weerszij van de deur. Lage getoogde deur in een roodgeschilderde, gecementeerde omlijsting met witte schijnvoegen. Begroeide zij- en achtergevel. Pomp tegen de haardtravee. Getrapte en bepleisterde daklijst.

Ten zuidoosten bescheiden stallen met gewitte erfgevel; vergroot bakhuis ten zuidwesten.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke