Gedeelte van een groot burgerhuis

Beschrijving

Gedeelte van een groot burgerhuis met schilddak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Later gesplitst en met uitzondering van de drie rechter traveeƫn gemoderniseerde voorgevel. Zwarte beraapte lijstgevel van twee bouwlagen met dubbelhuisopstand. Rechter gevelhoek met bepleisterde imitatiehoekkettingen.

Getoogde deur en bovenvensters in platte, witte bepleisterde omlijstingen. Deur geflankeerd door twee ruime rechthoekige winkelramen in versierde houten omlijstingen.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke