Villa Rodenbuck

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Rodenbuck

Beschrijving

Vroeger zogenaamd "Villa Rodenbuck" (volgens een oude prentbriefkaart). Grote villa met eclectische en art-nouveau-inslag daterend van circa 1904. Omringende beboomde tuin met afsluiting aan de straatkant: ijzeren hekwerk op muurtje tussen pijlers met zelfde parement als de villa. Gele bakstenen gevels met rode en zwarte horizontale banden en bogen. Twee rijen sierankers. Hoofdvolume van twee verdiepingen onder tentdak met nokbekroning. Centrale deurportiek verhoogd tot een vierkante toren van drie geledingen tussen twee puntgevels van de dakvensters die de vensterrisalieten bekronen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke