• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Circa 1960 in landelijke stijl gerenoveerde boerenwoning met bewaarde indeling en jaartal 1745 in moerbalk van de houten zoldering. Zuidelijk georiënteerde woning van één bouwlaag en vijf traveeën met zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde en gewitte bakstenen gevels op gepikte plint en toegevoegde schuin geplaatste hoeksteunberen. Verbrede lage rechthoekige vensters en een nieuwe bakstenen deuromlijsting. Getrapte bakstenen kroonlijst. Pomp tegen de voorgevel. Beraapte linker zijpuntgevel. Rechter zijtop met decoratieve houten daklijst aan de overstek. Bewaarde houten zoldering en tochtportaal. Bijbehorende schuur en stal en een herbouwd bakhuis.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke