Gemeentelijke basis- en kleuterschool

Beschrijving

Gelegen op de hoek Burgemeester Van Gansberghelaan. Schoolgebouw opgericht in 1855; bijgevoegde kleuterschool van 1899 en klaslokalen van 1924. Gedeeltelijke afbraak van de oude gemeenteschool circa 1980. Resterend gedeelte van de school: rechthoekig gebouw van één verdieping en drie traveeën met zadeldak (pannen, nok parallel met de straat). Drie ruime rechthoekige vensters in de bakstenen voorgevel tussen pseudo-pilasters met bepleisterd kapiteel. Bepleisterde fries onder de houten kroonlijst. Twee rondboogvormige zoldervensters in de linker zijtop. Recente aanbouwsels. Gedeeltelijk ommuurd schoolplein.

• SIMOENS E., 1938: Geschiedenis der Gemeente Lemberge, Lemberge, 7.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke