• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dorpswoning met L-vormige plattegrond en palend aan de straat. Jaartal 1688 op een ruitvormige zandstenen gevelsteen in de voorgevel, naar verluidt deels herbouwd in 1918. Dubbelhuis van één bouwlaag en zes traveeën onder steile, snijdende zadeldaken (pannen). Lijstgevel met geschilderde plint van oude baksteen, vanaf de vensterdorpels in 1918 nieuw opgemetste bakstenen gevel met eenvoudige getoogde muuropeningen. Gewitte achtergevel met gepikte plint. Rechts naast de pomp een getralied opkamervenster met deels bewaarde zandstenen negblokken. Bewaarde korfboogvormige opkamerdeur met gemetste trap van rode en blauwe baksteen.

Hogere haakse vleugel met sporen van muurvlechtingen in de achterpuntgevel. Verhoogde begane grond met brede Vlaamse haard en half zichtbare moerbalk met stervormige versiering, rustend op een zandstenen console.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke