Gemeentehuis van Melsen

Beschrijving

Oorspronkelijk een herenhuis gebouwd in 1842-1843, in 1850 aangekocht door de gemeente en onderwijzerswoning vanaf 1852. In 1959 aangepast tot gemeentehuis naar ontwerp van architect A. Bressers, heden dienstencentrum. Onderkelderd dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeƫn, onder zadeldak (pannen). Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met rechthoekige vensters (nieuw houtwerk). Bovenvensters met duimen en op hardstenen kordonlijst. Verankerd, breed hoofdgestel met gelede architraaflijst en getande houten kroonlijst. Neoclassicistisch getinte hardstenen deuromlijsting uit de 20ste eeuw.

• DE COCKER J. 1988: Geschiedenis van Melsen, 142, 199-201.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke