Molenaarswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Molenaarswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Molenaarshuis

Beschrijving

Dubbelhuis van twee bouwlagen en zes traveeën onder zadeldak (rode Vlaamse pannen, nokrichting evenwijdig met de straat), vergroting circa 1869 van het oudere huis gebouwd circa 1789. Beraapte grijze lijstgevel met door lijsten horizontaal gemarkeerde vensterregisters. Rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken in vlakke, grijsblauwgeschilderde en bepleisterde omlijstingen en bewaard houtwerk. Benedenvensters met duimen. Een geprofileerde deuromlijsting. Architraaflijstje onder de fries.

Rechts aanleunend overblijfsel van het oude molenaarshuis van één bouwlaag en drie traveeën onder steil gehalveerd schilddak (Vlaamse pannen), vermoedelijk uit de 18de eeuw. Beraapte lijstgevel met twee steekboogvensters met duimen en sporen van een gedichte lage deur.

• DE COCKER J., Geschiedenis van Melsen, 1988, p. 27-30

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke