erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
36564
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36564
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voormalige hoeve gelegen op een hoger deel van de weg binnen een ellebocht gemarkeerd door drie lindebomen. Met de rugzijde naar de straat gekeerd boerenhuis van één bouwlaag en vier traveeën onder zadeldak (cementpannen, nok parallel aan de straat), minstens uit de 18de eeuw. Muurvlechtingen in de zijpuntgevel naast de erftoegang. Verankerde en gekalkte bakstenen straatgevel voorzien van kleine steekboogvensters in een groene, bepleisterde omlijsting met oren. Voorgevel (ten zuiden): gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen. Twee rechthoekige vensters met duimen en hardstenen lekdrempel aan weerszij van de centrale deur. Rechts: haaks aansluitend bijgebouw met pannen zadeldak. Pomp midden op het erf.


Bron: BOGAERT C. & VERBEECK M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Drie gekandelaarde lindes als schermbeplanting

  • Is deel van
    Asselkouter


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36564 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.