Hoeve van het semigesloten type met U-vormige aanleg, geopend naar de straat (ten zuiden). Hoogstwaarschijnlijk het voormalig molenaarshuis van de vroeger nabijgelegen houten korenwindmolen van Muntekouter aan de Hundelgemsesteenweg (gesloopt in 1945).
Voorerf met centrale mestvaalt onder oude linde achter boomgaard. Bewaarde haag aan de straatzijde met ijzeren voetgangershek tegenover de boerenwoning; links een poort met ijzeren hek tussen twee zware, vierkante gewitte bakstenen hekpijlers.
Achterin gelegen boerenwoning van één bouwlaag en zeven traveeën onder zadeldak (mechanische pannen op het voordakschild, Vlaamse pannen op het achterdakschild), in kern minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw maar onder meer later aangepaste voorgevel. Gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen en rechthoekige muuropeningen in vlakke omlijstingen. Geprofileerde architraaflijst en houten dakgoot. Verankerde en gewitte bakstenen achtergevel afgelijnd door een brede getrapte bakstenen daklijst. Sporen van een rondboogvormig zoldervenster in de linker zijtop. Bewaarde houten zoldering met moerbalk voorzien van een bijzondere uitgesneden balkzoolversiering. Eenvoudige bakstenen bedrijfsvleugels met pannen zadeldaken aan weerszij van het voorerf. Zijpuntgevel van het links gelegen bedrijfsgebouw, aan de straatzijde, voorzien van jaarankers 1829.
Bron: BOGAERT C. & VERBEECK M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n2, Brussel - Turnhout. Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)