erfgoedobject

Hoeve van het semi-gesloten type

bouwkundig element
ID: 36599   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36599

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve van het semi-gesloten type. Gedeeltelijk ommuurd langgerekt rechthoekig erf met ijzeren toegangshek in de smalle erfzijde aan de straat. Schuur en aansluitend boerenhuis aan de noordelijke erfzijde met zuidelijk georiënteerde voorgevel; één bouwlaag en negen traveeën met zadeldak (mechanische en Vlaamse pannen), waarschijnlijk met oude kern uit de 18de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen lijstgevel op gepikte plint met voornamelijk steekboogvensters. Links twee venstertraveeën met bewaarde, bepleisterde omlijstingen. Lagere steekboogdeur in een blauwgeschilderde bakstenen omlijsting onder een rechte druiplijst. Uitgebouwde kelder onder opkamer tegen de achtergevel, met ronde oculus in de punttop. Gewitte bakstenen dwarsschuur van drie traveeën; aan de straatzijde sporen van een vroegere zijpuntgevel met muurvlechtingen. Overige bijgebouwen (19de- en 20ste-eeuws) zonder noemenswaardigheden.


Bron     : Bogaert C. & Verbeeck M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1989


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve van het semi-gesloten type [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36599 (Geraadpleegd op 14-08-2020)