Semigesloten hoeve

Beschrijving

Gedeeltelijk ommuurd langgerekt rechthoekig erf met ijzeren toegangshek in de smalle erfzijde aan de straat. Schuur en aansluitend boerenhuis aan de noordelijke erfzijde met zuidelijk georiënteerde voorgevel; één bouwlaag en negen traveeën met zadeldak (mechanische en Vlaamse pannen), waarschijnlijk met oude kern uit de 18de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen lijstgevel op gepikte plint met voornamelijk steekboogvensters. Links twee venstertraveeën met bewaarde, bepleisterde omlijstingen. Lagere steekboogdeur in een blauwgeschilderde bakstenen omlijsting onder een rechte druiplijst. Uitgebouwde kelder onder opkamer tegen de achtergevel, met ronde oculus in de punttop. Gewitte bakstenen dwarsschuur van drie traveeën; aan de straatzijde sporen van een vroegere zijpuntgevel met muurvlechtingen. Overige bijgebouwen (19de- en 20ste-eeuws) zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke