Hoeve in L-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in L-vorm

Beschrijving

Hoeve in L-vorm met zijdelings aan de straat palende zuidoostelijk georiënteerde boerenwoning van één bouwlaag en zes traveeën, met zadeldak (Vlaamse pannen), opklimmend tot de 18de eeuw maar licht aangepast en vergroot in de 19de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen erfgevel op gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen onder de getrapte daklijst. Vensters met groene luiken, lekdrempel van rode tegels; twee vensters met sponning. Lagere deur in een groengeschilderde bakstenen omlijsting. Pomp tegenover het woonhuis. Ten zuiden aanleunend gewit bakstenen bedrijfsgebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen) met doorrit naar het achtererf. Mestvaalt voor de stallen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke