Drie dorpshuizen

Beschrijving

Rij van drie typische bescheiden dorpshuizen nabij de "Schelderomolen". Breedhuizen van één bouwlaag en respectievelijk drie, twee en drie traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen), van circa 1900. Grijze, beraapte lijstgevel met bepleisterde plint en daklijst. Steekboogvormige muuropeningen, in vlakke witte bepleisterde omlijsting; vensters met witte luiken op hardstenen lekdrempel. Nummer 110: molenaarshuis met gewitte fries boven de deur, voorheen voorzien van het opschrift "Café Molenhuis". Kleine bijbehorende aanbouwsels links en rechts.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke