Herberg en voermanshuis Café Qui Vive

Beschrijving

Op de hoek met de Hundelgemsesteenweg aan de grens met Bottelare en Munte gelegen herberg en voermanshuis zogenaamd "Café Qui Vive". Herbergnaam naar verluidt ontleend aan een wachtwoord uit de Franse overheersingstijd (begin 19de eeuw). Achter twee lindebomen gelegen dubbelhuis van vijf traveeën, oorspronkelijk één bouwlaag uit de 19de eeuw, verhoogd met een bovenverdieping circa 1930. Afgewolfd zadeldak (mechanische pannen). Gecementeerde lijstgevel en rechter zijpuntgevel, beraapte achtergevel.

Muuropeningen met afgeronde bovenhoeken en getoogde bovenvensters. Links aangebouwde paardenstallen en koetshuis. Voorheen met bijbehorende bolbaan.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke