erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
36637
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36637
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Hoekhuis van het type burgerhuis, één geheel vormend met het rijhuis Keiberg nummer 47. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder schilddak (blauwe Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat), waarschijnlijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met imitatiebanden op de begane grond. Steekboogvormige muuropeningen met diamantkopsluitsteen op de benedenverdieping. Bovenvensters in geriemde stucomlijstingen verrijkt met sluitsteen. Houtwerk benedenvensters vernieuwd in het tweede kwart van de 20ste eeuw. Breed omlijst winkelraam in de afgeschuinde hoektravee. Eenvoudig omlopend hoofdgestel, gekornist in de hoektravee.


Bron     : Bogaert C. & Verbeeck M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36637 (Geraadpleegd op )