Herberg Jagershof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg Jagershof

Beschrijving

Heden herberg zogenaamd "Jagershof". Dorpswoning van acht traveeën, rechter helft van één bouwlaag en linker helft met bovenverdieping, onder zadeldaken (pannen, nok parallel aan de straat), uit de 19de eeuw maar met latere gevelaanpassingen. Verankerde en gecementeerde lijstgevel op gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen; hardstenen vensterlekdrempels en in de loop van de 20ste eeuw vernieuwd houtwerk. Links naast de voorgevel een ijzeren toegangshek aan vierkante bakstenen hekpijlers. Links een zijdelings aan de straat palend en ten opzichte van de herberg vooruitspringend landelijk bedrijfsgebouw met pannen zadeldak, vermoedelijk voorheen een smidse. Twee vensters en een beglaasde poort met ijzeren roedeverdeling.