Semigesloten hoeve

Beschrijving

Semigesloten hoeve uit de 19de eeuw, met toegang tot het binnenerf via een brede rechthoekige doorrit in een aan de straat palende L-vormige bakstenen bedrijfsvleugel onder schilddak (nok loodrecht op de straat) en zadeldak (nok parallel aan de straat) met Vlaamse pannen. Tegenover de erftoegang ingeplante naar het zuidoosten georiënteerde boerenwoning van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag, naar verluidt circa 1900 gebouwd op de plaats van het vroegere boerenhuis. Bakstenen lijstgevel met hoge gecementeerde plint met schijnvoegen en getoogde muuropeningen. Rechthoekige deuromlijsting met oren en druiplijst van grijze klompjes. Oude deurstoep van 3 treden.

Bewaarde koe-, paardenstallen en schuur ten zuiden. Varkensstallen en bakhuis gesloopt. Gewitte kleine rondboogvormige gevelnis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in de straatgevel onder de dakoverstek.