Pastorie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Pastorie, gebouwd in een omhaagde tuin links palend aan het kerkhof. Onderkelderd dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën, met zadeldak (leien, nok parallel aan de straat) voorzien van een klokkestoel, daterend uit midden 19de eeuw maar gemoderniseerd in 1971. Lijstgevel met symmetrische dubbelhuisopstand voorzien van een nieuw parement van geglazuurde tegels waarin verkleinde rechthoekige vensters. Bewaarde rechthoekige hardstenen deuromlijsting met geprofileerd beloop op neuten en rechte druiplijst. Gevelbreed terras met decoratieve ijzeren leuning en een steektrap (5 trappen) midden voor de deur van de verhoogde begane grond.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke