Boerenwoning met bedrijfsvleugel

Gemeente Oosterzele
Status Verbouwd of Gesloopt

• Actualisatie Oosterzele (actualisaties: 09-04-2008 - 10-04-2008).
  • Adrescontrole Oosterzele (adrescontroles: 27-02-2008 - 27-02-2008).
  • Inventarisatie Oosterzele (geografische inventarisatie: 01-01-1989 - 31-12-1989).

Beschrijving

Naar het zuiden georiënteerd boerenhuis met een bedrijfsvleugel ten zuiden en een ijzeren toegangshek aan de straat; één bouwlaag en zes traveeën, onder zadeldak (mechanische pannen), opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen erfgevel op gepikte plint. Kleine rechthoekige vensters met houten latei, lekdrempel van roodgeschilderde hardsteen en groen- en witgeverfde luiken. Lage steekboogdeur in een groengeschilderde, rechthoekige bakstenen omlijsting met oren en rechte druiplijst. Getrapte daklijst. Pomp met stenen watervergaarbak tegen de laatste travee. Centrale woonkamer met brede Vlaamse haard; bewaarde gewitte houten zoldering met versierde moerbalk.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen & Verbeeck, Mieke