Jongensschool, later gemeentehuis

Beschrijving

Voormalige, landelijke gemeentelijke jongensschool, in 1955 omgevormd tot gemeentehuis. Aanvankelijk één bouwlaag en vijf traveeën, onder zadeldak (nok parallel met de straat), daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw (?). Bestaande uit een klaslokaal van drie traveeën en rechts een onderwijzerswoning van twee traveeën. Bakstenen lijstgevel geritmeerd door pilasters tussen mnizetandlijst. Vernieuwde rechthoekige vensters van de klas. Aan de onderwijzerswoning toegevoegde halve bovenverdieping en rechter travee.

• DEVOS P., De gemeentehuizen van Oost-Vlaanderen, Gent, 1982, p. 696-697.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke