erfgoedobject

Semi-gesloten hoeve

bouwkundig element
ID: 36769   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36769

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Kleine hoeve van het semi-gesloten type op de hoek Watermolenstraat, met omhaagde voortuin en dito achtererf. Aan de straat ingeplant boerenhuis van één bouwlaag en vier traveeën, met zadeldak (mechanische pannen), op dakoverstekken, mogelijk opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen lijstgevel voorzien van vensters met sponning en luiken. Lage rechthoekige deur in de bredere tweede travee. Twee opkamervensters met sponning in de achtergevel. In L-vorm aangebouwde schuur en kleine stal met zadeldaken (Vlaamse pannen). Open binnenerfzijde afgesloten door een gewitte muur met poort.


Bron     : Bogaert C. & Verbeeck M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Destelbergen - Oosterzele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1989


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Semi-gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36769 (Geraadpleegd op 29-05-2020)