Lagere school van de zusters van Sint-Vincentius

Beschrijving

Voormalig klooster met bijbehorende lagere school van de zusters van Sint-Vincentius, heden vrije basisschool. Klein bakstenen gebouwencomplex met neogotische inspiratie en typisch dorpsschool-karakter. Twee gevelstenen met de jaartallen 1909 en 1930 in de voorpuntgevels, herinneren aan de oprichting en uitbreiding van de instelling. Voorgevels verlevendigd door grijze en rode horizontale bakstenen banden, rechte muizentandlijsten. Enkele natuurstenen bouwonderdelen onder meer voor dorpels, lateien, consoles en topaflijning. Opvallende details: de kleine dakruiter, de deurluifel met verzorgd houtwerk in de voorgevel. Boven de klaslokalen: een beglaasde gevelnis met Heilig Hartbeeld in het getrapte dakvenster boven de deur.

Aanvullende informatie

Het hoofdgebouw van het klooster, gelegen aan de straat, is niet langer bewaard. Het achterliggende schoolgebouw (haaks ten opzichte van de straat) is bewaard. Parallel hieraan werd een nieuwbouw gerealiseerd.