Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve van het semigesloten type. Bereikbaar via een gekasseide weg die eindigt bij het ijzeren toegangshek tussen twee lage, zware bepleisterde vierkante hekpijlers voor het eveneens gekasseide voorerf. Hoevegebouwen opgesteld in U-vorm.

Naar het zuidoosten georiënteerd boerenhuis tegenover de erftoegang, van één bouwlaag en zes traveeën onder zadeldak (kunstleien), waarschijnlijk opklimmend tot eind 18de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen lijstgevel op een gecementeerde plint met schijnvoegen. Rechthoekige vensters in gecementeerde omlijstingen en op zware, hardstenen lekdrempel. Licht getoogde deur verrijkt met grijze bakstenen omlijsting met oren. Zwaar geprofileerde en bepleisterde daklijst.

Ten zuidwesten en ten noordoosten, haaks aangebouwde bedrijfsgebouwen met gewitte erfgevels, onder zadeldaken (pannen en kunstleien). Afzonderlijke dwarsschuur met stallen onder pannen zadeldak ten zuidwesten aan Muntestraat.