Pastorie Sint-Chistoffelparochie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie Sint-Chistoffelparochie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Pastorie zijdelings palend aan Pelgrim met voortuin en bijbehorende hof rechts en achteraan. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen, met zadeldak (pannen), in kern daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw, aangepast in de loop van de 19de eeuw en in het derde kwart van de 20ste eeuw voorzien van een nieuw bakstenen gevelparement, nieuwe ramen en deuromlijsting. Enkele oorspronkelijke elementen van het interieur op de begane grond bleven bewaard: de lage rechthoekige deuren met lijstwerk in de gang, de bepleisterde zolderingen met eenvoudig stuclijstwerk in de spreekkamers vooraan.