Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa van de weldoenster mevrouw Belle-Verspieren, die in 1908 het klooster voor arme kinderen oprichtte en in 1922 haar villa schonk aan het gesticht Betlehem; sindsdien eigendom van de zusters dominicanessen.

Heden gewitte, bak- en natuurstenen villa van twee bouwlagen met eclectische inslag, gebouwd circa 1908. Snijdende, zwarte pannen schilddaken op de hoofdnok voorzien van een klokkenstoel en sierspits. Deurportiek met ingemetste herinneringssteen voorzien van opschrift: "Ter nagedachtenis van Mevrouw Belle-Verspieren/ In deze villa overleden in't jaar 1935/ Deze liefdadige dame heeft haar fortuin ten dienste van goede werken gesteld/ Zij heeft, in 1908, het naburige klooster voor arme kinderen gesticht en sedert 1922 haar villa aan het gesticht Bethleem geschonken/ Eer en dank aan haar aandenken". Achtergevel met vierkante okseltoren onder leien spits bekroond door een ijzeren vorstkam.