Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve, met bakstenen gebouwen uit verschillende perioden gegroepeerd rondom een rechthoekig erf met mestvaalt, bereikbaar via een inrijpoort in de noordwestvleugel.

Korfboogvormige inrijpoort in een hardstenen omlijsting met geprofileerde imposten (eerste helft 19de of midden 19de eeuw). In de doorrit bevindt zich een getoogd deurtje in een rechthoekig, geprofileerde kalkstenen omlijsting met rococosluitsteen (midden 18de eeuw, mogelijk hergebruikt materiaal).

Woonhuis met aansluitend doorrit naar de velden, ten noordoosten van het erf. Begin 20ste eeuw.

Stallen ten noordwesten en zuidoosten van het erf, de mergelstenen muurpartijen in de buitengevels mogelijk verwijzend naar een oudere kern, het huidige uitzicht grosso modo daterend van de eerste helft van de 19de of midden 19de eeuw.