erfgoedobject

Hoeve in L-vorm

bouwkundig element
ID
36863
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36863
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Thans L-vormige hoeve, de witgekalkte mergelstenen gebouwen onder zadeldak (Vlaamse pannen) gelegen aan een rechthoekig erf met mestvaalt.

Woonhuis achteraan het erf, nok evenwijdig aan de straat, een dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen uit het midden van de 19de eeuw. Rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel, rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting. Gedeeltelijk recent, bakstenen parement.

Stal (nok loodrecht op de straat) van anderhalve bouwlaag, uit het begin van de 19de eeuw. Houten zolderluiken en rechthoekige deuren in vlakke kalkstenen omlijsting.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Vanthillo C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve in L-vorm [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36863 (Geraadpleegd op )