Sint-Jozefkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Hubertuskapel

Bouwvallige Sint-Hubertuskapel, gelegen temidden van het veld, aan de rand van het Grootbos.

Rechthoekig gebouw van één travee en driezijdige sluiting onder zadeldak, op een mergelstenen gevelsteen gedateerd ANNO 1742. De geveltop is afgelijnd door middel van een geprofileerde mergelstenen lijst. Kalkstenen hoekblokken en een rechthoekige kalkstenen deuromlijsting (eerste helft 19de eeuw); dito vensters in de zijgevels.

Aanvullende informatie

Hoewel deze kapel volgens sommigen ook toegewijd zou zijn aan Sint-Hubertus, patroon van de jagers, betreft het hier een Sint-Jozefkapel. In 1742 liet Jean-Louis d’Oyenbrugge, graaf van Duras en baron van Roost, deze kapel bouwen in Maaslandse stijl.

• JACKERS J. 2002: Heilige Huisjes in Riemst. Riemster Monumenten en Landschappen, deel 3, Riemst.
  • Informatie verkregen van Fredrik De Donder (februari 2021).