Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve van 1785, met recent woonhuis. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een rechthoekig, gekasseid erf, bereikbaar via een poortgebouw in de westvleugel.

Poortgebouw en aanleunende dienstgebouwen voorzien van mergelstenen speklagen. Rondboogpoort in een vlakke, kalkstenen omlijsting met negblokken, op de sluitsteen gedateerd 1785.

Ten zuiden, stalvleugel; de oorspronkelijke muuropeningen zijn rechthoekige halve deuren in een vlakke kalkstenen omlijsting, en een zeer lage, bakstenen rondboogpoort.

Ten oosten, dwarsschuur in stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen; gewijzigd ankerbalkgebint; rechthoekige, houten poortomlijsting.