Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

• is aangeduid als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw, mogelijk met oudere kern, gelegen op de hoek Tolstraat. Bakstenen gebouwen onder zadeldak, gegroepeerd rondom een rechthoekig, niet toegankelijk erf.

Inrijpoort in de vleugel aan straatzijde, rondboogvormig, met hardstenen neuten, imposten en sluitsteen.

Rechts ervan, woonhuis van vier traveeƫn en twee bouwlagen, voorzien van rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel, oorspronkelijk beluikt. Twee rechthoekige deuren in een vlakke hardstenen omlijsting; oorspronkelijk houtwerk. De gevel aan de Tolstraat vertoont een reeks bakstenen spitsboogvensters op de tweede bouwlaag.

Auteurs :  Schlusmans, Frieda